Završena izgradnja puta Plandište-Ratkovci u Visokom

Završena izgradnja puta Plandište-Ratkovci u Visokom

U mjesnoj zajednici Kralupi u Visokom završeno je asfaltiranje puta koji povezuje naselja Plandište i Ratkovci.

Izvođenje radova su sufinansrali Federalno ministarstvo raseljenih oosba i izbjeglica i Grad Visoko.

Povratnike u ovim naseljima posjetili su federalni ministar raseljenih osoba i izbejglica Nerin Dizdar i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, gdje je ozvaničen završetak radova.

“Ovo je prilika da direktno čujemo potrebe ljudi koji su odlučili da se vrate na svoja imanja. Izgradnja putne komunikacije je osnov za održivi povratak. Dobra saradnja gradske uprave Grada Visoko i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica rezultat je završenih projekata koji popravljaju kvalitet života povratnika. Nastavit ćemo dobru saradnju kako bi podrška održivom povratku bila što veća i konkretnija”, kazao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Podrška viših nivoa vlasti je neophodna za značajniju podršku održivom povratku. “Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 300.000,00 KM. Uz podršku Ministarstva i zajedničkim finansiranjem uspjeli smo doći do njegove realizacije. Lokalne zajednice teško mogu zadovoljiti sve potrebe građana ako nemaju dodatnu podršku viših nivoa vlasti. Ovaj projekat je primjer dobre saradnje lokalne samouprave i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, na čemu smo zahvalni. Raduje nas da će se naša saradnja nastaviti i da ćemo nastaviti sa realizacijom sličnih projekata u povratničkim sredinama”, ističe Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv